sekarang waktu rehat dipejabat rasa nak post (kongsi cerita) dengan korang.. semalams aya kena e.l. sebab anak tak berapa sihat.. bila anak dah tido, mula terpikir nak masak ape la ni. Teringatla ikan salmon dalam peti ais dah 4 hari. Tak tau nak masak ape dgn ikan tu. Search google la jawapannya.
resepinya grill salmon dengan sos putih.
saya reka sikit resepinya.. sebabnya saya amik ape yang ade di rumah je.. ADE orang guna butter, tapi saya guna olive oil, orang guna susu fresh milk-saya guna susu tepung dutch lady,..
OK,
mula2...
Panaskan minyak (guna olive oil)
panaskan minyak dengan olive oil |
olive oil- brand Basso |
3. masukkan secawan susu
4. masukkan 2 sudu besar mustard dan 1/4 cawan mayonis (main agak2 je..hihi)
haa... jadi camni lepas dari step 1-4 |
Dill kering |
jadi camni bila dan masukkan dill. teruskan kacau. |
6. Lepas masukkan dill, masukkan sedikit garam dan black pepper.
7. Masukkan sedikit tepung jagung yang dah dibancuh dengan air. sikit je.
ni ikan salmon yang dah digoreng dengan olive oil. |
tadaaa....
tadaaa... camni la bila sosnya diletakkan di atas ikan salmon tadi. |
nasi putih dengan air coklat cadbury (^__^) |
thanks sudi baca (^_^) Jumpa lagi